Verdun en omgeving – Nederlandstalig

13,95

Eerste Wereldoorlog
Verdun en omgeving
1914-1918
Slag bij Verdun – 1916

49 vorrätig

Verdun, een prachtige oude stad, gelegen aan de Maas en gebouwd rond de oude Citadel, was het toneel van een grote veldslag tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Van 21 februari 1916 tot 20 december 1916 woedde hier een van de bloedigste veldslagen van de Eerste Wereldoorlog. Het Duitse leger lanceerde een groot offensief genaamd “Gericht”. Het doel was om “het Franse leger dood te laten bloeden” en het daarmee te vernietigen. Het zou ook zijn leger langs het hele front verzwakken.

Dit resulteerde in ongekend geweld dat het landschap heeft gevormd en waarvan de sporen tot op de dag van vandaag duidelijk aanwezig zijn.

Bezoek de verwoeste dorpen, loopgraven, monumenten, forten, musea en begraafplaatsen. Deze reisgids heeft al deze bezienswaardigheden overzichtelijk in kaart gebracht, van de bunker van Kolonel Driant tot de Voie Sacrée, van de grootste Amerikaanse begraafplaats van Europa tot het indrukwekkende Ossuaire Douaumont.

Naast de zeer gedetailleerde kaarten zijn ook GPS-coördinaten en adressen opgenomen. Google Maps-extensies maken navigatie nog eenvoudiger.